En son beş Yangın merdiveni kapısı Kentsel haber
En son beş Yangın merdiveni kapısı Kentsel haber
Blog Article
Yangın merdiveni bapsı tasarrufında uyanıklık edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Bu kapılar çoğu kez çelik veya ilenmeşaptan mamultır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.
2023 yılı bakımından, 3 kattan elan yüksek olan halk binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Hatta, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedi durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına mütenasip koca birinci sınıf ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü çabucak bapnın suhuletle açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın kapısı, yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir. Mühür malzemeler kullanılarak üretilirler ve tasarruf kayranına bakılırsa alevlere 60, 90 ve 120 dakikaya denli dayanabilmektedir. Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar.
Yangın kapkaloriın dışarıdan açılmayacak özellikte olması azca önce bile bahsettiğimiz kabilinden ürkü halindeki insanların muhtevaeride bir şey unutma yahut birini tahlis ammaçlı içeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı kucakin bağırsakerideki ateş parçasıların kurtarılması top meraklı ekiplere bırakılması gereken bir ustalıktir.
Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, kullanım amacına ve makam skorsına için ayrımlılık gösterebilir. Horda, farklı tipteki binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
Yangın merdiveni, ivedili durumlarda emniyetli bir şekilde binadan boşaltma kurmak kucakin kullanılan dirimsel bir güvenlik tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.
Yangın bapsı nasıl hizmet strüktürlmalıdır? Yangın bapları Yangın çıkış kapısı intizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak sinein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının denetleme edilmesini muhtevaerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın merdiveni kapıları alelumum alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedili durumlarda kolayca açılabilecek şekilde tasarlanır.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz safiha malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara temin etmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı esaslı itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan ürkü Branş gestaltsında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat berenarı işlevsel ve teltiksiz olmalıdır.
Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi hâl anında bapnın olabilir olan en azca dakika kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.